Wij maken recycling gemakkelijk

Iedereen weet inmiddels dat het goed is om onze afvalstromen duurzamer in te richten. We weten ook dat dit inspanning vergt van elke schakel in de keten. Het via de afvoer weg laten lopen, of via de normale afvalverwerking weggooien van oude frituurvetten is erg belastend voor het milieu en bovendien verboden!

Daarom streven wij bij Vogels Vetrecycling ernaar om de drempel voor het recyclen van frituurvet en oliën zo laag mogelijk te maken. Door gebruik te maken van het gemak van onze ophaalservice, bespaart een ondernemer tijd en is zijn/haar afvalboekhouding op orde.

Bij het laagdrempelig maken van recycling zorgen wij er tegelijkertijd voor dat er meer gerecycled wordt. Hier profiteren we met zijn allen van.

Stap 1

U belt ons om een afspraak te maken over het ophalen van uw oude vetten.

Stap 2

Wij bepalen samen wanneer het vet opgehaald wordt. Hierbij houden we rekening met vaste routes, zodat ook wij geen onnodige kilometers maken.

Stap 3

Wij komen de volle vaten en containers ophalen. Voordat we ze meenemen controleren we het oude vet op kwaliteit. Bij die controle merken we de vaten zodat er bij de verwerking rekening kan worden gehouden.

Stap 4

Na de controle ontvangt u een volledig ingevulde afhaalbon. Deze voegt u bij uw afvalboekhouding. U ontvangt weer schone containers/vaten.

 

Uw voordeel

1.  Het kost u niets!
2.  Uw afvalboekhouding is op orde.
3.  U levert een bijdrage aan een goed milieu.

Doe ook mee!

Wilt u dat wij het frituurvet bij uw horecazaak of instelling op komen halen? Of wilt u graag meer informatie ontvangen? Wij helpen u graag.

Biodiesel

Eén van de producten die uit afvalvetten gemaakt worden is biodiesel. Deze brandstof belast het milieu minimaal, zeker ten opzichte van gewone diesel! De uitstoot van schadelijk CO2 kan zelfs met meer dan 90% verminderd worden. De reststoffen die bij de productie van biodiesel overblijven worden verwerkt in andere producten. Op deze manier kan 100% van de afvalstoffen die wij ophalen worden hergebruikt.

Inleveren dus, dat frituurvet! Wij maken het gemakkelijk, u helpt mee aan een beter milieu.